Arendalsuka i år også

Tekst og foto: Mette Møllerop. Foto: Liv Hilde Hansen, YS (Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015.)

I fjor deltok SAFE for første gang på Arendalsuka. Det ble særdeles vellykket og oppfattet som en viktig arena å delta på.

I år vil SAFE lage sitt eget arrangement under Arendalsuka. Uka går av stabelen i august, fra 15. til 20. august.

SAFE holder sitt arrangement tirsdag 16. august, fra klokka 19.00 til 20.00. Stedet er Big Horn Steakhouse, Landbryggen 7 i Arendal sentrum.

Vi arrangerer en debatt, med overskriften «Grønt skifte – en trussel mot olje-Norge?»  Miljøvernere møter oljefolket til debatt! Det blir en spennende debatt med utgangspunkt i oljeindustriens milliardbidrag til AS Norge hver eneste uke.

– Vi snakker om åtte milliarder kroner, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst. Det er ikke akkurat småpenger, og vi spør hva alternativet skal bli, om oljeproduksjonen legges ned. Hva slags industri og produksjon skal sikre Norges velstand?

Debatten ledes av Oddvar Stenstrøm. I panelet sitter Frederic Hauge, leder i Bellona, Une Aina Bastholm, nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, MDG, Karl Eirik Schjøtt, administrerende direktør i Norsk olje og gass, Terje Enes, klubbleder i SAFE i Statoil Sokkel, Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i SAFE, Ole Gunnar Rasmussen, konserntillitsvalgt i Statoil og Tina Bru, stortingspolitiker i Høyre.

Prosjektet Medbestemmelsesbarometeret, MBB, som også SAFE er delaktig i, vil bli lagt fram mandag 15. august. Hilde-Marit Rysst vil delta i debatten om arbeidslivet og resultatene fra MBB. Vi har store forventninger til prosjektet og resultatene som kommer ut av dette.

Klubber og medlemmer som ønsker faglig påfyll bør planlegge ferien slik at Arendalsuka er innbakt.  Muligheten for å knytte nye og spennende kontakter er tilstede, og ikke minst er det en fin anledning til å profilere SAFE.

Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015
Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015
Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015
Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015
Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015
Fra SAFEs stand under Arendalsuka i 2015