Ole Magnar Kvamme til minne

Vi ble som nasjon rammet av en forferdelig tragedie fredag 29. april da 13 kollegaer styrtet i døden på vei hjem etter endt tur fra Gullfaks B. Det virket ufattelig, og det var med sjokk og fortvilelse vi mottok budskapet da et av de siste navnene ble frigitt; Ole Magnar Kvamme. Da kom hendelsen svært, svært nær.

Ole Magnar var en kamerat. Han var medlem hos oss i SAFE fra han begynte i Statoil på elektroavdelingen på Statfjord A i 1988. Med sitt rolige og lune vesen fant han seg fort til rette, og for oss andre var det ikke vanskelig å like Ole Magnar. Han var alltid hjelpsom, enten som en sterk fagmann, eller på det personlige plan. Han hadde alltid tid til å lytte, vise empati og dele erfaringer. Du fikk alltid det lune smilet hans med deg når du forlot ham, og det føltes godt.

Ole Magnar var engasjert både i velferden om bord, og ikke minst i bedriftsidrettslaget. Det var ikke vanskelig å finne han etter arbeidstid, på tredemøllene i tredje etasje eller klokka 23 med en pølse og yoghurt i hånden. Han var en ivrig langdistanseløper, og det er ikke få «møller» han har slitt ut. På fritiden sprang han maraton rundt om i verden, og det er vel ikke det langløp i Norge han ikke løp.

Ole Magnar var en som søkte utfordringer. Etter en hektisk periode, i begynnelsen i elektroavdelingen, søkte han seg på slutten av 90-tallet over i driftsavdelingen der han i hovedsak hadde ansvar for kraftstasjonen med tilhørende hjelpesystemer. På begynnelsen av 2000-tallet var han klar igjen, ville ha nye utfordringer, og begynte dermed på land for en stund med oppfølging i prosjekter.

Et par år etter rammet tragedien han, han mistet sin kjære kone Helga. Det ble et stort savn for ham.

Ole Magnar forble på land. Han begynte i anleggsintegritet med ansvar for prosjekter innen elektro på forskjellige installasjoner. Dette medførte en del reising ut og inn for oppfølging. Det var på en sånn tur ulykken inntraff.

Han etterlater seg tre voksne barn og barnebarn.
Vi lyser fred over Ole Magnars minne.

Arvid Eirik Skines
Nestleder SAFE i Statoil, Sokkel

Ole Magnar Kvamme
Ole Magnar Kvamme