Riggbesøk på Tenerife

Tekst og foto: Hilde-Marit Rysst og Stig-Rune Refvik

SAFE har travle dager på kontoret, men målet om å komme seg mer ut i feltet er alltid der og alltid populært blant medlemmene.

Denne gangen skulle vi få oppleve å møte både kommende og eksisterende medlemmer i mer eksotisk farvann. Seadrill inviterte til riggbesøk på Tenerife og da fant forbundslederen og organisasjonssekretæren ut at vi skulle hive oss rundt. Med avreise fra Torp på søndagen lå det i hvert fall an til at Hilde-Marit skulle klare nesten to døgn før andre oppgaver ventet. Sporty er det ikke tvil om dama er, selv med forkjølelse på reisen.

Sofistikert borerigg

West Bolsta omtalt som en av verdens mest sofistikerte borerigger, på vei til Norge, skrev Finansavisen i sommer. Etter en lengre ferd fra det koreanske verftet Hyundai Heavy Industries ligger riggen nå til kai på Tenerife. Med milliardkontrakt signert for Lundin oste det stolthet av toppledelsen fra begge selskap da de var ombord på onsdagen.

Uavhengig av hverandre forsto vi på alle, fra mannskaper og ledelse om bord, at de ikke brukte tiden til late dager i palmesus og var mer enn klar for å få riggen i operasjon i Norge. Det er nok helt i tråd med toppledelsens ønsker.

Selv om det var mye å gjøre, ble vi tatt godt imot av mannskapene.

Det var en rekke spørsmål, men vår eminente guide Kim-Johnny Sande med støtte fra Magnus Klepp (i fravær av en nyoperert Arild Jenssen) gjorde en solid jobb med å lose oss trygt rundt. I tillegg var vi godt hjulpet av den tillitsvalgte for riggen, Oliver Tollås. En stor takk til ham!

Vi fikk sett den storvokste riggen både fra inn- og utside. Fiffige løsninger hvor en kunne kjøre truck både i sackestoren og ta heis til andre dekk for å unngå løft, var mannskapene fornøyd med.

Mer enn passende er logoen også – «SEADRILL SAFE» er hyggelig lesning for oss som representerer SAFE, selv om det nok her har flere betydninger kunne en ikke la være å ta et nærfoto.

Etter en lang første dag var det svært hyggelig å kunne se at så mange som opp mot 30 stykker, både av- og påtroppende mannskaper ble med SAFE ut for en hyggelig middag. Flere av mannskapene hilste på hverandre for første gang og at SAFE kunne bidra med teambuilding ble en bonus i det hele. Etter noen hyggelige timer med masser av nye bekjentskaper, livlig prat og gode diskusjoner var det igjen tid for at de ansvarsfulle mannskapene satte kurs for lugaren og nye arbeidsdag.

Hilde-Marit måtte takke av etter sine 31 timer på Tenerife, mens jeg fikk muligheten til en siste runde på riggen med nytt mannskap og mye spennende omvisning.

På retur til flyplassen kunne jeg notere at vi hadde fått smake på et nytt eventyr på vei til norsk sokkel. Alt fra omvising i velferdsrom, boretårn, hilse på teknisk- og maritim avdeling, samt hørt om utfordringer og forventninger fra de ansatte. Nok en gang slår det meg at den store forskjellen alltid ligger i menneskene, deres kunnskap og måten de løser jobben på sammen.

Lykke til på ferden og takk for at vi fikk komme på besøk!

West Bollsta sett fra sentrum av Santa Cruz
West Bollsta sett fra sentrum av Santa Cruz
Diskusjon i sekkestoren. Fra venstre Magnus Klepp, hovedtillitsvalgt, Ivar Rosten, boresjef, Oliver Tollås, hovedtillitsvalgt West Bollsta, Kim Johnny Sande, stand inn for klubbleder Arild Jenssen, og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i SAFE n
Diskusjon i sekkestoren. Fra venstre Magnus Klepp, hovedtillitsvalgt, Ivar Rosten, boresjef, Oliver Tollås, hovedtillitsvalgt West Bollsta, Kim Johnny Sande, stand inn for klubbleder Arild Jenssen, og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i SAFE