Det svinger på Lima

Tekst og foto: Mette Møllerop. Foto fra Lima: Lars P. Wergeland

Boligplattformen Lima har eget husband. Musikerne har en forkjærlighet for jazz og blues, men spiller det meste av god musikk, og gir den sin egen innpakning.

Ekofisk-bandet som de heter, har selvfølgelig fått navnet sitt etter feltet de opererer på, og konsertene de holder er uhyre populære innslag på Lima. En rekke kommentarer på Facebook viser at oljearbeiderne setter stor pris på bandets musikk.

Den siste konserten vi hadde var i forbindelse med oppsigelser i industrien. Vi spilte for dem som er blitt oppsagt den siste tida og som nå er i sine oppsigelsesperioder, forteller Vibeke Skramstad, sanger i bandet og nestleder og AU-medlem i SAFE i ESS.

– Tidligere i år hadde vi konsert til inntekt for innsamlingsaksjonen til Røde Kors, og fikk inn en god del penger til aksjonen. Conoco Phillips som er operatør på Ekofisk, doblet beløpet og da ble det en fin sum utav det, rundt 17.000 kroner.

Vi fikk for øvrig stående applaus, legger Vibeke litt beskjedent til.

Det var flott!

– Ja, det var flott! Det var kjempegøy.

Det ligger mye øving bak konsertene.

– Vi øver mye, annen hver dag, og det er full innsats.

Vibeke trekker fram kulturen i bandet.

– Jeg er jo fersk her. De andre har spilt sammen ganske lenge. Det var ikke vanskelig å takke ja til å bli en del av bandet, selv om jeg var nervøs både for øvingen og konsertene. Bandmedlemmene er utrolig inkluderende og støttende. De tar vare på hverandre, og alle får prøve og feile på øvingene.

Band-besetningen er imponerende

Vibeke har fått kallenavnet Bubbles. For dem som kjenner Vibeke, er det ikke vanskelig å se årsaken til navnet. En mer boblende jente skal man lete lenge etter.  Foruten henne har bandet trommis, to pianister som overlapper hverandre, to gitarister og to bassister som også deler på skiftene. Når bandet skal spille for alle på Lima, må det kjøres med musikkskift.

– En uke hadde vi faktisk tre gitarister på plass!

For bassisten Anne Ramm Salbus del, er det særlig viktig at de er to på å dele bassistjobben, ettersom hun er omreisende medic og derfor fordeler arbeidsdagene sine på flere plattformer.

Musikkvalg

Musikkstilen ligger mest på blues og jazz, men de spiller alt de liker, og lager sin egen, musikalske innpakning.

– Folk liker det kjempegodt. De liker både musikken og at det skjer noe.

Blir det litt som fest og konsert på byen?

– Ja, men det er uten alkohol, selvfølgelig. Kun alkoholfritt øl. På sommeren spiller bandet opp når det er grillfest. Det blir det stemning av.

Hva med jula? Skal dere spille da?

– Ingen av oss er ute da, men vi er ute 17. mai, og da blir det musikk! Dessuten sier vår spillende plattformsjef Odd Refsland, at vi må satse på en konsert neste tur ute.

En liten utregning skulle da tilsi konsert i januar.

Lima-folket har altså noe å glede seg til utover våren! Det er bare å trene opp bluesfoten slik at du er godt forberedt til neste konsert.

Bandmedlemmene:

På bildet hvor vi er samlet fra den siste konserten, ser du fra venstre: Paul David Larsen, Åge Ørsland, Anne Ramm Salbu, meg, hodet bak tilhører Ulf Selvåg, Odd Refsland og Arild Stene.

Odd Refsland er for øvrig plattformsjefen vår.

Ikke alle er praktiserende bandmusikere på land, men de spiller mye hjemme. Paul David Larsen spiller mye på land, og han er produsent med eget studio hjemme. Det samme har Odd Refsland. Anne spiller egentlig cello. Alle spiller mye hjemme, det er vel bare jeg som ikke er tilknyttet noe med musikk annet enn ute på jobb.

Paascenen
Husbandet paa Lima Publikum
Vibeke Skramstad
Vibeke Skramstad
Husbandet paa Lima
fra venstre: Paul David Larsen, Åge Ørsland, Anne Ramm Salbu, meg, hodet bak tilhører Ulf Selvåg, Odd Refsland og Arild Stene.
Fra venstre: Paul David Larsen, Åge Ørsland, Anne Ramm Salbu, meg, hodet bak tilhører Ulf Selvåg, Odd Refsland og Arild Stene.

Ekofisk 2/4 Lima

Ekofisk 2/4 Lima er en bolig- og feltsenterplattform som inngår i ConocoPhillips utviklingsprosjekter for Ekofisk-området. Med sine 552 senger, alle i enkeltlugarer, blir Ekofisk 2/4 L Nordsjøens største boligplattform.

Høyde: 110 meter (understell) + 60 meter (overbygg, uten helikopterdekk)

552 enkeltlugarer

75 kontorarbeidsplasser

Innendørs areal: 15.000 kvadratmeter

To helikopterhangarer, helikopterdekk med kapasitet på 50 flygninger daglig

10 fritt-fall-livbåter

Diverse nyttefunksjoner som brannvann, ferskvann, lufttilførsel til Ekofisk-senteret, samt nødgeneratorer.