SAFE Ung-seminar

I vår bestemte SAFE-Ung utvalget seg for å ta årets seminar til Gdansk i Polen. Selv med redusert budsjett bestemte vi oss for å prioritere seminar da vi ønsket å øke kunnskap og engasjement blant unge SAFE’ere. Owe Ingemann Waltherzøe fra SAFE- huset og Oddleiv Tønnessen, klubbleder i ESS var også med oss på tur.

Marie Wennberg (Statoil HLNG), Susanne Aas (Statoil Kårstø), Tim-Fredrik Sæle (Total) og Thorbjørn H. Opstad (Esso) fra UNG-utvalget reiste ned torsdag 20. oktober for å klargjøre og forberede siste del i forkant av seminaret. Kristin Ihme (ESS) kom sammen med resten av de 34 påmeldte deltakerne på fredagen. Deltakerne ankom med godt engasjement og var klar for et spennende seminar med mye godt og relevant faglig innhold.

Vi startet fredagen med innlegg fra Owe om næringen i dag, før vi avsluttet med middag.
Lørdagen ble fyrt i gang med en kahoot (internett basert quiz) laget av Marie, for å sjekke kunnskapen til deltakerne om SAFE. Etter dette snakket Owe og Oddleiv om SAFE sin historie, viktigheten med det å være tillitsvalgt, trepartssamarbeidet og tariffavtaler. Etter evalueringen i fjor ønsket deltakerne å se litt mer av byen. Vi lagde derfor en fotorebus gjennom gamlebyen i Gdansk, hvor oppgaven var å finne alle stedene som vi hadde tatt bilde av, og ta gøyale bilder på samme sted. Det beste bilde ble selvfølgelig premiert! Vi hadde så en felles middag i et av de eldste bygningene i Gdansk, samt en liten omvisning i deres ølbryggeri.

Søndag startet Tim-Fredrik med godt mot å fortelle om alle de flotte fordelene vi har gjennom SAFE og YS. Det ble satt av en del tid til å gjøre gruppeoppgaver som vi hadde forberedt. De gikk blant annet ut på hva de unge ønsket at SAFE kunne gjøre for dem, hvordan opprettholde SAFE-Ung budsjettet, hva som var viktig med SAFE-Ung for dem, og hvorfor SAFE-Ung seminar er viktig.
Vi fikk tre nye deltakere med i UNG- utvalget på denne turen,  noe som er helt fantastisk!

Evalueringen etter seminaret er helt tydelig; de unge synes dette er interessant, de blir engasjert og inspirert, de har lyst å være med i «gamet», de bygger nettverk, trygghet, øker kompetansen, føler de får utbytte av kontingenten, føler seg verdsatt og inkludert.
Min oppfordring til alle klubber i SAFE; Ta med de unge i styrene deres, ta de unge med på møter, arbeidsrettssaker, konferanser, landsmøter, klubbledermøte, kongress, forhandlinger og så videre.

Vil til slutt takke alle deltakere som var med på seminaret og SAFE-Ung utvalget for en flott jobb og et godt samarbeid, SAFE- huset for god hjelp og støtte når vi trenger det, og landsmøtet 2016 for at budsjettet ikke ble kuttet like mye som foreslått, slik at vi kan fortsette med UNG arbeid.

Stor juleklem fra Marie, Leder SAFE Ung

Gruppe 3
Gruppe 3
Styret i SAFE Ung
Styret i SAFE Ung