Siste utgave

Ny offisiell gransking
av Alexander Kielland!

Lederen

2016 har vært et tøft år for ansatte i oljeindustrien

Vår kjære leder, Hilde-Marit Rysst er fortsatt sykemeldt, så da tar jeg pennen fatt i denne runden.

Vi er fortsatt inne i en tung oljekrise med nedbemanninger og masseoppsigelser. Mange av våre flotte kolleger er blitt rammet av kostnadskutt og nedbemanning. To av tre rigger ligger i opplag langs kysten. Vi krysser fingrene i håp om at trenden snart skal snu. Kostnadskuttene rammer ikke bare sysselsetting, men også HMS-arbeidet. Petroleumstilsynet (Ptil) og fagforeningene har uttrykt bekymring lenge. Ptil lanserte nylig på sin topplederkonferanse slagordet «Trenden skal snus». Arbeidsministeren lanserte samme dag melding om ny stortingsmelding om HMS for næringen vår. Dette arbeidet skal ledes av professor Ole Andreas Engen som også tidligere har forsket på HMS i næringen.

Artikkeloversikt

SAFE huset med snø

Fredelig og God Jul

SAFEs ledelse, forbundsstyret, ansatte og valgte på SAFE-huset, ønsker alle våre medlemmer, kolleger og samarbeidspartnere en fredelig og god jul!

Fra den åpne delen. Kian Reme i forgrunnen er sentral i gruppen som vil ha ny gransking.
Fra den åpne delen. Kian Reme i forgrunnen er sentral i gruppen som vil ha ny gransking.

Sterk og rørende boklansering på Sola

Lanseringen av «Alexander L. Kielland»-ulykken, den første boka i serien Råolje, ble en spesiell opplevelse for overlevende, pårørende og andre gjester. Sterke og tankevekkende møter etter 36 år, satte spor som ikke lar seg viske ut.

fra venstre: Paul David Larsen, Åge Ørsland, Anne Ramm Salbu, meg, hodet bak tilhører Ulf Selvåg, Odd Refsland og Arild Stene.
Fra venstre: Paul David Larsen, Åge Ørsland, Anne Ramm Salbu, meg, hodet bak tilhører Ulf Selvåg, Odd Refsland og Arild Stene.

Det svinger på Lima

Boligplattformen Lima har eget husband. Musikerne har en forkjærlighet for jazz og blues, men spiller det meste av god musikk, og gir den sin egen innpakning.

Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Fra verneombudets ståsted

Verneombudene ser på seg selv som en ressurs, men opplever at arbeidsgiverne behandler dem som hindringer i veien.

Peter Alexander Hansen
Peter Alexander Hansen

Gisler for ny driftsmodell?

Verken ansatte, tillitsvalgte eller verneombud ønsker å bli gisler i Driftsbemanning 2016 – 2019. Hva som er nødvendig sikkerhet, er det fortsatt ikke enighet om i Statoil.

Christian Grimsgaard, Hilde-Marit Rysst, Una Alma Skatvold og Peter Aaslestad
Christian Grimsgaard, Hilde-Marit Rysst, Una Alma Skatvold og Peter Aaslestad

Den norske modellen er i faresonen

Arbeidsforskningsinstituttet, AFI, presenterte sin siste rapport fra Medbestemmelsesbarometeret på en konferanse på Høgskolen i Oslo og Akershus, mandag 7. november. Den påfølgende paneldebatten med seks forskjellige forbund viste en stor grad av enighet om en utvikling som viser svakere medarbeiderinnflytelse på arbeidsplassene.

Mannskap, klubbstyre og SAFE-ansatte
Mannskap, klubbstyre og SAFE-ansatte

Klubben i Teekay inviterte, og SAFE-folket takket ja!

Har dere lyst å besøke oss på Petrojarl Varg, spurte Teekays klubbleder Kjetil Brandvik?
En utrolig hyggelig invitasjon og en flott mulighet for folkene på SAFE-huset som fikk anledning til å se arbeidsplassen til noen av Teekay-medlemmene.

Ptil-direktør Anne Myhrvold og SAFE-leder Hilde-Marit Rysst
Ptil-direktør Anne Myhrvold og SAFE-leder Hilde-Marit Rysst

Tettpakket landsmøte

To dager var nok i snaueste laget for et innholdsrikt program. Mellom gode innlegg og spennende debatter, ble det likevel tid til å trekke pusten, så vidt…

Gruppe 3
Gruppe 3

SAFE Ung-seminar

I vår bestemte SAFE-Ung utvalget seg for å ta årets seminar til Gdansk i Polen. Selv med redusert budsjett bestemte vi oss for å prioritere seminar da vi ønsket å øke kunnskap og engasjement blant unge SAFE’ere. Owe Ingemann Waltherzøe fra SAFE- huset og Oddleiv Tønnessen, klubbleder i ESS var også med oss på tur.

Leder i Attac, Petter Titland og Kathrine Kleveland, Nei til EU er i forgrunnen på bildene. Foto: Nei til EU
Leder i Attac, Petter Titland og Kathrine Kleveland, Nei til EU er i forgrunnen på bildene. Foto: Nei til EU

TTIP og TiSA – betyr dette noe for meg?

TTIP og TiSA - betyr dette noe for meg? Tekst: Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU. Foto: Mette Møllerop. Handelspolitikk er ikke lenger for spesielt interesserte. TiSA og TTIP er forkortelser for det som kan bli verdens største handelsavtaler. Stadig flere innser at de internasjonale avtalene om handel og investeringer betyr noe for enkeltmennesker, [...]
Kristine Knudsen vikarierer som jurist i SAFE
Kristine Knudsen vikarierer som jurist i SAFE

Det juridiske hjørnet

Juridisk avdeling i SAFE har i høst hatt mange saker og høyt fokus på både oppsigelsessaker og permitteringer av våre medlemmer. Vi har tidligere omtalt oppsigelsesprosesser og herunder kriterier for nedbemanning i egne artikler både her i SAFE-magasinet og på våre hjemmesider. Vi opplever nå en økende pågang i forhold til spørsmål omkring permittering, og har derfor funnet det hensiktsmessig at vårt bidrag til SAFE-magasinet denne gang tar opp nettopp dette temaet.

Illustrasjon for SAFE Quiz
Illustrasjon for SAFE Quiz

Kan du dette?

Kan du dette? SAFE Magasinet Quiz

Illustrasjonsbilde for SAFE Kryssord
SAFE Kryssord

Kryssord

SAFE Magasinet kryssord.