Takk for besøket

En deilig dag i august avsluttes med å gå ned fra riggen mens kvelden siger på. Så kjekt å få reise rundt å snakke med folk. Høre alt fra ferieminner til tanker om arbeidsdagen. Vite at spørsmål om arbeidslivet, helse, rettigheter og krav blir stilt.

Folk er engasjerte. Engasjerte i arbeidsplassen sin, bidrar til at bedriften går best mulig, med færrest mulig uhell – spesielt skader. Dette engasjementet er godt å møte, og jeg håper for all del engasjementet rykker oss alle opp av «velferdsstolen» senest 9.september og tar oss til valglokalene rundt om i det langstrakte land.
Akkurat som på arbeidsplassen betyr din stemme noe. Ved å stemme er du med på å styre veien kommunen din tar, ved å være engasjert bidrar du til å styre arbeidsgiver. Dette er deler av demokratiet som vårt land og vårt arbeidsliv er tuftet på. Ikke la det forringes, ta et valg og gi din stemme til det partiet – den politikeren du mener vil gjøre livet best å leve i din kommune.

Livet i olja, dag etter dag, skift etter skift. Ei som har satt ord på offshorelivet er Linda Kleveland. Les om hennes fortreffelige erfaringer og betraktninger på side 4.

Før sommeren gjennomførte SAFE er sterk og uavhengig HMS-konferanse. Mange viktige temaer ble løftet frem. Godt formidlet av dyktige fagfolk, og vi fikk et innblikk i noen av skjebnene som arbeidslivet vårt skaper. På side 26 kan du lese mer om konferansen.

SAFE sitt engasjement i Kiellandgranskningen fortsetter, og på side16 kan du lese om oppdraget Riksrevisjonen har fått. I tillegg på side 8 er en viktig artikkel om lignende katastrofer som Norge også burde ha lært av. Og, hva er «Disastersongs», og hva kan vi lære av dem?

For engasjerte tillitsvalgte og verneombud er det en spennende høst. SAFE Skolen arrangerer kurs, både trinn 1, 2 og 3 denne høsten. Du har alle muligheter til å få det kompetanseløftet du ønsker, i tillegg til å bli kjent med andre SAFE’ere på tvers i organisasjonen vår. Nettverk knyttes og det sosiale får utvikle seg. Gå inn på hjemmesiden og meld deg på!