Reisebrev fra besøk hos SAFE AKOFS

Tekst og foto: Hilde-Marit Rysst

Nede i porten på Myklebust verft står Ola Rune Strømmen og tar imot oss. Han er primus motor for den nettopp nystarta SAFE klubben som allerede over 40 medlemmer.

Vi gledet oss til et spennende besøk. For både Kai Morten Anda og meg selv er det første gang vi er her i Gurskebotten, populært kalt Gursken. For Knut Ness, fra SAFE klubben Transocean, er dette kjente trakter.  Han er nemlig herfra.

 Fadder for klubben

SAFE klubben Transocean er fadderklubb for SAFE i AKOFS, så det passet perfekt at han hadde mulighet til å dele denne dagen med oss. Fra vakre Ålesund ble det en ferjetur fra Sulesund til Hareid. Videre kjørte vi forbi Ulsteinvik og over til Gurskebotten.

På god avstand ser vi at «AKOFS Seafarer» er en stor båt, nærmere bestemt 160x30m, fullt utstyrt!
Det er stor aktivitet, både på verftet og ombord på båten. De siste endringer må til, før Petroleumstilsynet, Ptil, godkjenner fartøyet for drift. AKOFS har dradd i land en femårskontrakt for Equinor, så gjengen ombord er ved godt mot.

Ny eier, men folk med høy kompetanse

AKOFS er en ny eier av denne båten, men mange av de ansatte har høy kompetanse og lang erfaring. Flere av de ombord sluttet i andre bedrifter på tross av høy ansiennitet der, for å bygge opp dette eventyret.

Ombord kryr det av folk og arbeid som pågår, mange er spente på når båten kan dra fra verftet og hvordan båten vil oppføre seg i det norske vinterværet. Det er kraftig maskineri, mange (7) propeller og godt ballastsystem, så de er ikke særlig bekymret.

Vi fikk full omvisning både på broa og nede i maskinen, her er det til og med en shaker for å kunne kjøre boreoperasjoner.

Fartøyet kommer hovedsakelig til å jobbe med intervention og ROV-operasjoner, så det er ikke sikkert shakeren vil tas i bruk. Men viktigst, de kan.

Kjekt å møte folk

Det var som vanlig veldig kjekt å møte medlemmer og mannskap. Vi liker å høre hva som opptar folket. SAFE sentralt setter stor pris på å få muligheten til å komme ombord og å besøke arbeidsplasser i bransjen vår.

Som avslutning på besøket ble det et åpent informasjonsmøte for alle ombord, og det var kjekt å oppleve at så mange kom.

Det ble en kort info om SAFE, hvilke temaer og saker vi jobber med, og hva som rører seg i arbeidslivet. Ellers var det åpent for spørsmål. Etter endt møte takket vi for oss og forlot båten og verftet og satte kursen tilbake til Ålesund.

Tusen takk, for at vi fikk komme ombord og møte dere alle.

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen Hilde-Marit Rysst

Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst og Knut Ness. Foto: Kai Morten Anda
Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst og Knut Ness. Foto: Kai Morten Anda
Kai Morten Anda
Kai Morten Anda
Broen på AKOFS Seafarer.
Broen på AKOFS Seafarer.
AKOFS Seafarer. Foto: Kai Morten Anda
AKOFS Seafarer. Foto: Kai Morten Anda
Hilde-Marit Rysst og Ole Rune Strømmen. Foto: Kai Morten Anda
Hilde-Marit Rysst og Ole Rune Strømmen. Foto: Kai Morten Anda