Korona

For første gang for mange av oss, hørte vi om en by i Kina som heter Wuhan! Der bodde det visst over 11 millioner mennesker, og det hadde brutt ut et virus. Bare måneder etter ligger landet vårt i ‘lock-down’. Skoler, barnehager, servicebransje, med mer, alt er stengt ned, ingen hadde trodd på den spådommen før jul!

Vår bransje som er avhengig av mannskap 24/7, står plutselig med store utfordringer. Får man et virusutbrudd på et landanlegg eller en installasjon, blir det store konsekvenser. Mange spørsmål og utfordringer for de ansatte og for oss i forbundet. SAFE har is i magen, og ber arbeidsgiver om det samme. Endringer av rotasjon, vil det faktisk være behov? SAFE har krevd fakta før vi diskuterer dette videre. Arbeidstid på landanleggene er også tema, noen anlegg har blitt enige med bedriften, mens andre nå må skrive tvisteprotokoll.

Daglig informasjon

SAFE har så og si daglig sendt ut info etter at regjeringen stoppet normal-hverdagen vår. Vi anbefaler derfor å lese på hjemmesiden, safe.no eller på SAFE FB.
Dette magasinet inneholder et eget trykk om Alexander Kielland. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å finne frem en god kopp kaffe eller te, sette deg i godstolen, og lese. Det er sterke opplevelser og inntrykk, alvorlige spørsmål som stilles, et viktig dokument om vår felles forhistorie, Norges mest alvorlige industriulykke! Trykket er vel verdt din tid.
På grunn av koronaviruset, ble dessverre arrangementene i forbindelse med 40-års markeringen av Kiellandulykken avlyst. SAFE skulle vært representert ved flere av disse. Vi har fulgt Kielland-nettverket i mange år, og vi har støttet, og støtter fortsatt, kravet om en ny granskning.
Utfordringene med tariffhopping og ukultur i TIOS/IOS ruller fortsatt. Her er det gått stevning til Arbeidsretten, og det pågår diskusjoner om veien videre. Det er ikke bare en utfordring i denne saken. Les mer på side 5.