Siste utgave

Etter en regntung sommer ønsker
vi våre medlemmer en fin høst!

Lederen

Velkommen til en ny utgave av SAFE-Magasinet

I skrivende stund er mange fortsatt på ferie. Høst, skolestart og nye oppgaver venter oss. I dette SAFE magasinet vil vi ta for oss mange aktuelle saker.

Oljeprisen ligger fortsatt og beveger seg rundt 50 dollar fatet. Vi ser små tegn til at noen aktiviteter bedrer seg, men vi er fortsatt tungt inne i krisen. På vegne av alle som har mistet jobben sin den siste tida, håper vi at trenden snart snur.

Alle tariffoppgjørene i år er gjennomført uten at det ble streik eller konflikter. Vi kunne selvsagt ønsket oss bedre resultater i forhandlingene, men i disse utfordrende tider er det begrenset hva vi klarer å oppnå.

Artikkeloversikt

SAFE-debatten i Arendalsuka 2016
SAFE-debatten i Arendalsuka 2016

Spennende diskusjoner venter i Arendal

SAFE tar debatten om konsekvensutredning av Lofoten, Senja og Vesterålen, LoSeVe, 15. august under Arendalsuka. Debatten er viktig, mener SAFE, som vil sitte i førersetet når problemstillingen diskuteres i valgkampen

Forpleining på Åsgård A. Foto Marit Hommedal, Statoil
Forpleining på Åsgård A. Foto: Marit Hommedal, Statoil

Muskel og skjelettskader på vei opp igjen

Sykefravær i forpleiningsbransjen fører til tap av helsertifikat. En tredjedel av de tapte sertifikatene, rundt 300 stykker, står på forpleiningsselskapenes konto.

Toppen av rekreasjon etter 14 lange arbeidsdager, å kjøre motorsykkel
Toppen av rekreasjon etter 14 lange arbeidsdager: å kjøre motorsykkel

Å kjenne på frustrasjonen

Hva gjør frustrasjon over arbeidsforhold, stoppeklokkementalitet og rammebetingelser som ikke gir rom for litt ekstra service med de forpleiningsansatte?

Anita Rugland
Anita Rugland

Forpleining krever både hode og kropp

– Jeg sitter med følelsen av at hver eneste gang det er en ny kontrakt, blir bemanningen skvist, sier klubbleder i SAFE i Coor, Anita Rugland.

Borghild Lekve
Borghild Lekve

Varslingsprinsippet ved et veiskille?

Når både varslere og fagfolk som jobber med varslingsproblematikk advarer folk mot å varsle, bør det gå kaldt nedover ryggen på både myndigheter og politikere.

Anne Cathrine Frøstrup
Anne Cathrine Frøstrup, jurist, og direktør i Kartverket.

Varsleren må tas vare på

At det er et behov for et varslingsutvalg som gjennomgår varslingsreglene i arbeidsmiljøloven, er det ingen tvil om. Situasjonen som ble beskrevet på fagdagen i regi av Petroleumstilsynet og Arbeidstilsynet i mai, viser at dette er et brennhett tema

Bitten Nordrik
Bitten Nordrik

Svekket medbestemmelse på arbeidsplassene

Ansattes medbestemmelse og medvirkning på arbeidsplassen er under angrep. Det rammer samarbeidsmodellen som har stått sterkt i norsk arbeidsliv, og konflikter, usikkerhet og frykt for å ta opp forhold som handler om sikkerhet og arbeidsmiljø, gjør arbeidsplassen mindre trygg.

Rikke Dehn Arvesen, Legal24, Advokatfirma
Rikke Dehn Arvesen, Legal24, Advokatfirma

Eierforhold under samboerskap – ditt, mitt eller vårt?

Det er svært vanlig i Norge i dag at kjærester lever sammen uten å være gift. Dette gjelder spesielt unge i nyetablerte parforhold, der samboerskap i dag er den store hovedregelen. Gjennom de siste 20-30 årene har det skjedd en utvikling i samfunnet, der vi nå ser at også voksne og mer etablerte par velger å leve i ugift samliv.

Råolje utdrag Side 4

Ringene i vannet

Bok nummer to i serien om Alexander L. Kiellandulykken lanseres 31. august på Tou scene i Stavanger.

Bernt Hodne advokat i SAFE
Bernt Hodne advokat i SAFE

Det juridiske hjørnet

Vi har nå lenge hatt uroligheter med svært mye oppsigelser og permitteringer, noe som har ført til mye arbeid for alle involverte og ikke minst en tøff hverdag for de som har blitt rammet. Dette gjelder så vel den enkelte som familien rundt.

Illustrasjon for SAFE Quiz
Illustrasjon for SAFE Quiz

Kan du dette?

Kan du dette? SAFE Magasinet Quiz

Illustrasjonsbilde for SAFE Kryssord
SAFE Kryssord

Kryssord

SAFE Magasinet kryssord.